Waarom je tijdig je uitvaartwensen moet vastleggen

uitvaartwensen vastleggen

Of je nu al wat op leeftijd bent of juist nog in de bloei van je leven bent, je uitvaartwensen vastleggen is heel belangrijk. Je moet er niet aan denken dat je overlijdt zonder dat je hebt vast laten leggen hoe jij graag jouw afscheid voor je ziet. Jouw naasten zullen dan beslissingen moeten maken terwijl ze geen idee hebben van wat jij graag zou willen. We hebben het dan nog niet eens over de muziek, de bloemen en wie er een zegje mag doen, maar (en vooral) over of je gecremeerd of begraven wilt worden. De meeste mensen hebben daar een heel duidelijk beeld bij en weten precies wat ze willen. Het is toch raar dat er op je uitvaartwensen vastleggen (of in ieder geval met je naasten delen) zo’n taboe ligt?

Je uitvaartnwensen vastleggen kan makkelijk en snel

Als jij besloten hebt dat je het zekere voor het onzekere neemt, en gewoon eens wat dingen op papier wiltl zetten die op jouw (hypothetische) uitvaart belangrijk zouden zijn, dan kan dat gewoon online. Er zijn diverse websites waar je formulieren met vragen kunt vinden over een afscheid, die je gewoon op je gemakje in kunt vullen. Je kunt deze vervolgens delen met de mensen die je dierbaar zijn, of gewoon in een envelop stoppen. Je hoeft eigenlijk niet eens met vel mensen te delen dat je dat hebt gedaan, zolang er maar een paar mensen op de hoogte zijn van het feit dat je je wensen op papier hebt gezet.

Wat als je al op leeftijd bent?

Voor mensen met een ernstige ziekte of ouderen is het natuurlijk nog veel belangrijker, je uitvaartwensen vastleggen. Zij doen het dan ook massaal, omdat ze willen dat wanneer hun tijd rijp is het afscheid precies past bij hen als persoon. Ze kiezen alvast hun lievelingsmuziek uit, weten wat voor kleren ze willen dragen en vaak zelfs wie er uitgenodigd moeten worden. Hoe eerder je dit soort dingen vastlegt, hoe beter. Dat geeft echt rust!

Waarom je tijdig je uitvaartwensen moet vastleggen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven