Mooie handgemaakte cadeaus

Handgemaakte cadeaus

Wil je jouw dierbaren ook altijd een mooi persoonlijk cadeau geven? Denk dan eens aan een met de handgemaakt cadeau. Dit voelt voor de ontvanger net even wat persoonlijker. Zeg nou zelf, dat standaard paar sokken dat je elk jaar voor kerst krijgt is handig, maar wordt je er echt warm van van binnen? Niet echt meer hé.. Kijk dan eens bij Peonys Candles & More. Wil jij meer informatie hierover?

Gelegenheden cadeaus

Je geeft elkaar vaak een cadeau als bedankje of om een gebeurtenis te vieren. Dit verschilt nog wel per cultuur. In Nederland geef je elkaar cadeaus of mooie handgemaakte cadeaus bij verjaardagen, Sinterklaas, Kerstmis, moeder- en vaderdag en Valentijnsdag. Maar ook als bedankje of bij een zakelijke relatie. Als iemand ziek is is een cadeau ook een veelgebruikte manier om iemand beterschap te wensen, denk bijvoorbeeld aan een fruitmand. Als een van je collega’s of vrienden verhuist of voor langere tijd weg gaat is het ook gebruikelijk om een afscheidscadeau te geven. Hiermee geef je aan dat je die persoon zal gaan missen en een herinnering aan jou mee te geven.

Cadeau zonder tegenprestatie

Bij het geven van een cadeau is het vaak zo dat er geen tegenprestatie terug wordt verwacht. Of het nu om handgemaakte cadeaus of om in de winkel gekochte cadeaus gaat. Dit is vooral zo bij mensen die dichtbij je staan. Als je je vrienden of familie een cadeau geeft, verwacht je daar niks voor terug. Als je een kennis of een zakenpartner een cadeau geeft komt er al meer verplichtingen gevoel bij kijken dat je ook een cadeau terug moet ontvangen. Het is namelijk vaak zo, dat hoe verder iemand van je af staat. Hoe meer er wederkerigheid verwacht wordt. Bij je dierbaren is dit vaak onzelfzuchtiger.

Cultuur verschillen cadeaus

In verschillende culturen wordt er ook verschillend omgegaan met cadeaus. In sommige culturen is het onbeleefd om niet gelijk je cadeau uit te pakken. Waar in andere culturen het juist erg onbeleefd is om je handgemaakte cadeau direct uit te pakken. Dit komt daar hebberig over. Ook moet je in bepaalde landen opletten met hoe je je cadeautje uitpakt. Waar het in het ene land niks uit maakt moet je in het andere land oppassen dat je het cadeaupapier niet open scheurt maar juist voorzichtig los peutert. Ook is het in veel landen een slecht idee om hygiëne producten cadeau te doen, zoals zeep. Hiermee zeg je eigenlijk dat iemand niet zo fris ruikt, en dat wil je eigenlijk voorkomen.

Mooie handgemaakte cadeaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven