Heb jij al skate streetwear?

Skate streetwear

Maar wat is dat eigenlijk skate streatware? Skaten kent verschillende soorten. Zo kun je skateboarden maar ook rollerskaten. 

Skateboarden

Een skateboard bestaat uit een bord met vier tracks eronder. Hier zitten ook weer vier wielen aan bevestigd. Het rijden op een skateboard is vergelijkbaar met een step. Alleen bij skateboarden wordt meer gevraagd van je balans. Je kunt je namelijk nergens aan vast houden. Je staat met een been op het skateboard. Met je andere been duw je jezelf vooruit. Hierdoor maak je flink wat snelheid. Als je voldoende snelheid hebt gemaakt, kun je met beide voeten op het board gaan staan. Om te sturen verplaats je jouw gewicht. Wil je naar links, dan verplaats je je gewicht naar links en bij rechts idem dito. Er zijn meerdere varianten op het klassieke skateboard. Zo heb je ook een longboard en een pennyboard. Een pennyboard is meestal van plastic en een stuk korter. Hierdoor maak je wat minder snelheid maar sturen gaat wel veel makkelijker. Een longboard daarentegen is juist veel langer. Sturen gaat bij een longboard een stuk stroever. Een longboard gaat wel veel sneller dan een skateboard. Bij het skateboarden draag je vaak Skate streetwear, dit zou je kunnen krijgen bij Doubtless. Kijk op de website voor meer informatie.

Skaten trucjes

Onder jongere is het erg populair om trucjes te leren bij het skaten. Hiervoor zijn verschillende skateparken gemaakt. In zo’n skatepark vind je vaak meerdere schansen. Deze schansen zijn er in verschillende soorten en maten. Als je een beginner bent kun je beginnen met een kleine schans. Naarmate je gevorderd wordt durf je misschien ook wel een van de grote schansen aan. Bij het skaten dragen veel jongeren skate streetwear.

Streetwear

Streetwear is een stijl van kleding. Dit komt voor uit de jongerenculturen. Bij hiphop en skate jongeren was en is dit erg populair. Het gaat vaak om loszittende comfortabele kleding. Een bekend merk voor streetwear is Vans. De Vans schoenen zijn al erg lang populair onder skate jongeren. Naast de casual kleding is ook bescherming belangrijk. Vanwege de schansen en de hoge jumps kan skaten soms best gevaarlijk zijn. Zorg dus dat je goed beschermd bent. Denk aan kniebeschermers en elleboogbeschermers. Een helm is altijd verstandig. Als je al wat beter bent en meer controle krijgt over je board is beschermer minder belangrijk. Je zult dan namelijk minder snel een ongeluk krijgen. Wil jij ook gaan skaten? Kijk dan online voor skate streetwear.

Heb jij al skate streetwear?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven